Marts 2024  
P O T C P S Sv
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Karjeras nedēļa 2023 "Tavs prasmju portfelis"

     

Karjeras nedēļas ietvaros mūsu  iestādes bērni devās ekskursijās, lai iepazītu profesijas. Mēs runājām par dažādām profesijām, par to kādi ir bērnu sapņi, par ko vēlētos kļūt. 8. grupas bērni bija ciemos virtuvē pie pavāriem, bibliotēkā un veterinārā klīnikā.

 

      Profesijas pārstāvji pastāstīja par savu darbu, bērni uzzināja, kādas prasmes ir nepieciešamas, lai veiksmīgi pildītu darba pienākumus.   

6. un 4. grupu bērni uzzīmēja  zīmējumus  un uzrakstīja  profesijas nosaukumu, pārrunāja, ko katras profesijas pārstāvis dara,  kādi ir viņa darba pienākumi.  Vēlāk sižeta lomu rotaļās bērni  iejutās savā sapņu profesijā. 

 


  Sadarbībā ar 12. grupu  bērnu vecākiem, tika iepazītas ne tikai ģimenes pārstāvju profesijas un to nozīmība, bet arī sadarbības procesā, tika radīta kopības sajūta. Kopīgiem spēkiem tika izveidoti dažādi zīmējumi, kolāžas un maketi. Tika pielietoti daudzveidīgi informācijas resursi. Grupas bērni prezentēja savu vecāku profesijas, kā arī savu sapņu profesiju vai nodarbošanos nākotnē. Projekta noslēgumā bērni izveidoja izstādi.

Rudens gadatirgus

Mūsu iestādē  jau vairākus gadus par tradīciju ir kļuvis Rudens gadatirdziņš.

16.oktobrī no paša rīta katrā grupiņā valdīja liela rosība. Bērni un skolotājas gatavojās gadatirgum.

Šogad tas norisinājās iestādes teritorijā. Bērni savstarpēji iepirkās un tirgojās, tika izdziedātas kopīgas rotaļas un dziesmas ar citu grupu bērniem un skolotājām.

Pasākuma mērķis bija attīstīt bērnu sadarbības un komunikācijas prasmes, bērniem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā,  - veicināt latviešu valodas izmantošanu ikdienā.

   

12. grupas bērni  sava grupā organizēja “Rudens velšu izstādi”. No sagatavotajiem darbiņiem viņi izveidoja rudenīgu izstādi. Meitenes un zēni ar prieku un lepnumu  raksturoja savu radošo veikumu.


Svinam rudens saulgriežus – Miķeļdienu

Rudu, rudu rudeņtiņi,

Ko tu vedi vezumā? 

Kāļus, bietes, burkāniņus,   

Kartupeļus, sīpoliņus!

Sirsnīgs paldies mūsu vecākiem par lielo atsaucību un atbalstu akcijā " Cienasts dzīvniekiem". Vecāki ne tikai atnesa dārzeņus un augļus, bet piedāvāja tos aizvest.

Kas var būt par labāks  par pavadītu laiku ar ģimeni Mini Zoo Atomi?

 Bija prieks redzēt, ka bērns bija ne tikai ar mammu un  tēti,  bet arī  kopā ar māsām,  brāļiem un vecvecākiem! Tā bija lieliskā kopā būšanas  brīvdiena.

 

Drošības nedēļa. Runcis Rūdis viesojas pie bērniem.

Runcis Rūdis viesojas pie bērniem

12. septembrī mūsu izglītības iestādē viesojās draugi no Valsts policijas – īstie policisti un Runcis Rūdis. Policijas pārstāvji jautri un interesanti iepazīstināja bērnus ar ceļu satiksmes noteikumiem, ar policijas auto un tās gaismas un skaņas signāliem. Tad bērni arī varēja pielaikot policijas ekipējumu, kas izraisa lielas emocijas. Bērni uzdeva daudz interesējošos jautājumus par policijas varonīgo darbu. Pasākuma beigās notika fotosesija ar runci Rūdi.

Mūsu iestādes bērni un skolotāji ir ļoti pateicīgi policijas darbiniekiem par aizraujošu un izzinošu pasākumu!  Ar nepacietību gaidīsim mūsu nākamo tikšanos pavasarī!

 

   

Zibakcija ” Lasīt ir stilīgi!”

     

   Viena no iestādes tradīcijām ir piedalīties zibakcijā ”Lasīt ir stilīgi!”

Zīmējumu konkurss VENDEN

     

Paldies mūsu talantīgajiem bērniem un radošiem skolotājiem!

SUPERSTĀRĶIS-2023

3. maijā  mūsu iestādē  notika talantu šovs SUPERSTĀRĶIS.

 

 

Talantu šovā aktīvākie dalībnieki bija 2.un  3. pirmsskolas posma bērni. Katrs dalībnieks bija lepns un priecīgs iepriecināt skatītājus ar saviem priekšnesumiem!  Uz skatuves bija  dziedātāji, dejotāji, orķestris, mākslas vingrotājas un īsti spēkavīri!

   

Koncerts noslēdzās ar ovācijām un jautru kopīgu deju!

            

 

 

Informācija par ēdināšanas maksu Liepājas valstspilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs

Informējam, ka pamatojoties uz 2022.gada 18. augusta Liepājas valstspilsētas   pašvaldības domes rīkojumu Nr. 308/12 „Par ēdināšanas maksu Liepājas valstspilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs”, no 2023. gada 1. jūnija vecākiem par viena bērna ēdināšanu dienā tiek

Liepājas valstpilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs šādu maksu:

·         grupā bērniem vecumā no 1,5 līdz 2 gadiem – 3,13 euro;

·         grupā bērniem vecuma no 3 līdz 6 gadiem – 3,69 euro.

Seminārs vecākiem "Vecāku loma audzināšanā"

Cienījamie vecāki!

Aicinām jūs uz semināru "Vecāku loma audzināšanā" . Semināra laika jums būs iespēja uzdod jautājumus, ka arī saņemt atbildes uz  vecāku iepriekš sagatavotiem jautājumiem.

Pasākums notiks pii "Stārķis" zālē 26. aprīlī plkst.17.00. Semināra vadītāja - sociālais pedagogs Inga Vintere.

Lūdzam izmantot iespēju un pieteikties pie grupas skolotājiem!

 

“Digitālā nedēļa 2023”

No 24. līdz 28. aprīlim Latvijā norisināsies ikgadējā informatīvi izglītojošā kampaņa “Digitālā nedēļa 2023” Plašu klātienes un tiešsaistes digitālo prasmju pilnveides pasākumu programmu iedzīvotājiem piedāvā Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centrs, Zinātnes un izglītības inovāciju centrs un Digitālo inovāciju parks sadarbībā ar vairāk kā 15 partneriem. Dalība visos pasākumos ir BEZMAKSAS.

 


Aicinām  ieplānot laiku un piedalīties izglītojošās nodarbībās! Nepieciešama reģistrācija!

11:00 – 12:00 Tiešsaistes seminārs vecākiem “Soma.lv mācību satura platforma”. Vecāki uzzinās, kā soma.lv pieslēgties ar savu e-klases pasi, kā atšķiras saturs, kas pieejams viņiem, skolēniem un skolotājiem. Pēc nodarbības vecāki būs informēti par soma.lv pieejamo saturu un tā izmantošanu dažādiem vecumposmiem. Apskatīsim Viedtēmas, E-grāmatas, Digitālās darba lapas, Rakstāmgrāmatas un Video. Šī semināra mērķauditorija ir ikviens interesents. Pieteikšanās:  https://ej.uz/DIGILiepajaTiessaiste

18:00 – 20:00 Klātienes nodarbība “Ko bērni iemācās Zinātnes un izglītības inovāciju centrā?” Mācību gads jau tuvojas noslēgumam, tāpēc šīs nodarbības laikā vecākiem un viņu bērniem būs iespēja uzzināt par plašajām iespējām kādas tiek piedāvātas ZIIC. Iepazīt dažāda tipa tehnoloģijas, kuras bērniem ir iespēja praktiski izmēģināt un iemācīties izmantot radošu ideju īstenošanai. Šīs nodarbības primārā mērķauditorija ir bērni un viņu vecāki. Vieta: Zinātnes un inovāciju izglītības centra telpās, Autoru ielā 4/6.  Pieteikšanās:  https://ej.uz/DIGILiepajaKlatiene

‹‹ Jaunāki raksti                Vecāki raksti ››

Dizains: SIA "Dizainers", Izstrādātājs: Lauris Neimanis © LIP 2009